İDİL NAZ KANBUR "LİGDE BOLU BELEDİYESPOR'UN VARLIĞINI HİSSETTİRECEĞİZ"

Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit
PAYLAŞ
17 Mayıs 2021

Geçtiğimiz sezon şampiyon kadromuzun başarılı oyuncusu idil Naz Kanbur ile çok özel röportaj...

Yeni sezonda da formamızı giyecek olan İdil sorularımızı yanıtladı. 

Geçtiğimiz sezonun değerlendirilmesi sizce nasıl olmalı?

Sezona zaten şampiyonluk parolasıyla giriş yaptık. Gerçekten çok iyi bir ekibimiz vardı çok güzel bir ortam oluştu.  Sezonu 2 mağlubiyet alarak lider tamamladık. Bu performansımızı  yarı final ve final etabına yansıtmamız gerektiğinin bilincindeydik. Takımca çok iyi mücadele ettik ve kupayı kazanmasını bildik, takım olarak sezon genelinde ve finallerde bunu hak ettiğimizi düşünüyorum. Bence şampiyon olmak için şampiyon gibi düşünmek gerekiyor ve biz ilk günden beri böyle düşündük.

Bolu Belediyespor’a tarihinde ki ve 30’uncu yaşında en büyük başarıyı yaşattınız. Nasıl değerlendiriyorsunuz?

Öncelikle kulübümüzün 30. Yaşını kutluyorum. Böyle anlamlı bir yılda bu başarıda pay sahibi olmak gerçekten mutluluk ve gurur verici. Bolu Belediyespor’un yeri kesinlikle 1. Lig değildi. Böylesine köklü bir kulübün yeri daima Sultanlar Ligi olmalıdır. Umarım Bolu iline ve böyle güzide bir kulübe yakışır şekilde uzun yıllar Sultanlar Liginde mücadele edecektir.

Şampiyonluk kutlamaları Bolu’ya moral oldu. Tüm Bolu bu başarıyı yaşadı. Düşünceleriniz?

Ülkemizde ve tüm dünyada etkisi gösteren Covid-19 salgını nedeniyle insanlar neredeyse sevdiklerini bile göremez oldular. Bu süreçte taraftarımız salona gelip bize destek olamasa da dışarıdan desteklerini daima hissettirdiler. Özellikle Final etabından sonra Bolu’ya geldiğimizde büyük bir coşkuyla karşılamaları gerçekten çok güzeldi. Buradan onlara teşekkür etmek istiyorum. Bu sıkıntılı süreçte bir nebze olsa da onlara moral verebildiysek ne mutlu bizlere. Şampiyonluk Bolu’ya ve taraftara bence çok yakıştı.

Sizce Bolu Voleybol kenti olabilir mi?

30 yıllık bir kulübe sahip olan böyle güzel bir İlin Voleybol şehri olmaması içten bile değil. Zaten şu anda Kulübümüzün hak ettiği yerde olduğunu düşünüyorum. Özellikle Belediye Başkanımız Sayın Tanju ÖZCAN ve Kulüp Başkanımız Sayın Sinan BARUT’un voleybolu bu kadar sevip ve destek verdiği de düşünülürse şehrin Bolu Belediyespor’u çok daha iyi yerlerde izleyeceğinden eminim.

Şimdi Bolu’da birçok kız çocuğumuz sizler gibi voleybolcu olmak istiyor tavsiyeleriniz?

Ben kendi spor hayatımdan örnek verecek olursam eğer öncelikle kendilerine inanmalarını tavsiye ediyorum. Ve alt yapıdan itibaren her antrenmanda ve çalışmada antrenörlerini gerçekten iyi dinlemeleri gerektiğini düşünüyorum. Risk almaktan adım atmaktan korkmasınlar, bu uzun bir yol ve her uzun yolculuk bir adımla başlar.

Yeni dönemde de Bolu Belediyespor’dasınız. Neler düşünüyorsunuz?

Yeniden bu ailenin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyorum. Tekrar Bolu Belediyespor ile anlaşmamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah yeni başarılara ve güzel günlere hep beraber koşmaya devam edeceğiz.

Sultanlar liginde Bolu Belediyespor ile hedefleriniz?

Üstüne basarak belirtmek istiyorum ki, bu ligde kalıcı olmak istiyoruz. Sultanlar liginin zorluğunun farkındayız ama bu zorlukla mücadele edebileceğimizi düşünüyorum. Ligde Bolu Belediyespor’un varlığını kesinlikle hissettireceğiz. İnşallah sonraki hedefimiz ilk 8 içinde yer alıp play-off oynamak. Yeni sezonda görüşmek üzere.

Bahçelievler Mahallesi Leylak Sokak Baro Evi No:27/1  Merkez / BoluTel: 0374 210 29 29Faks: 0374 210 29 29